13:18       10:16   BAŞKAN SARI’DAN TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR    09:36       13:55       12:54       12:01   TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUM.    11:48   ÇANAKKALE ZEFERİ 104. YILI KUTLU OLSUN    11:01       09:14   BAŞKAN SARI’NIN ANNESİ FAHRİYE SARI TOPRAĞA VERİLDİ    16:11   VEFAT    11:11   BAŞKAN SARI “MERSİN’Lİ SÜCÜLER SAYGILIDIR ”YAYALARA YOL VER” ÇAĞRISINA UYACAKTIR” .    10:43   GÜRKAN GÖÇER BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.     13:16       12:10   2019 YILI AİDATLARIYLA İLGİLİ DUYURU...    10:52       10:18       11:04   TİCARİ ARAÇLARDA KAMERA VE KAYIT CİHAZLARI İLGİLİ UYGULAMA SÜRESİ UZATILDI…    09:16   İTAŞKOBİRLİK YAŞATILACAK…    10:26   BAŞIMIZ SAĞOLSUN    13:09   TAKSİCİLERDEN BAŞKAN SARI’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ…

VEYSEL SARI | BİYOGRAFİ

30.07.1955 Yılında Mersin’de Yörük bir ailenin yedi çocuğunun dördüncüsü olarak Silifke İlçesinde Dünya’ya geldi.

İlkokulu Erdemli Kargıpınarı beldesinde bitirdikten sonra Mersin’e yerleşti ve Akşam Sanat Enstitüsü Torna Tesviye bölümüne girdi, iyi bir derece ile mezun oldu. Eğitim sürecinden sonra çeşitli yük ve yolcu taşımacılık sektörlerinde çalıştı.

1986 Yılında Mersin-Erdemli arasında taşımacılık yapan minibüs sahiplerini örgütleyerek kısa adı MES-KOOP olan Mersin-Erdemli-Silifke taşıyıcılar kooperatifini kurdu ve 1987 yılında da başkanlığına getirildi. Halen MES-KOOP başkanlık görevini sürdürmektedir.

1986-1994 Yıllarında 16.000 üyeli Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetiminde başkan vekili olarak görev yaptı ve 07.08.1994 tarihinde de Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

1996 Yılında esnaf ve sanatkârın daha kolay ve uygun şartlarda kredi kullanabilmesi için halen başkanlık görevini sürdürmekte olduğu S.S.Toroslar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifini kurdu.

1997 yılında da, 113 adet Kooperatifi bünyesinde toplayan 5.720 ortağı bulunan, kısa adı İTAŞKOBİRLİK olan İçel Akdeniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifleri Birliğini kurdu ve uzun süre başkanlık görevine devam etti.

1998 Yılında kurulan S.S Tüm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Merkez birliğinin kurucu üyeliğinin yanı sıra başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu ve halen yönetin kurulu üyesidir.

18.12.1999 tarihinde Esnaf kefalet kredi Kooperatifi Merkez Birliği ve Adana Güney Bölge Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

1999 Yılında Mersin İdman Yurdu Spor Kulübünde Yönetim Kurulu Üyeliğine daha sonrada Kulüp Başkanlığı görevine getirildi.

Veysel Sarı sadece 2011 Milletvekili seçiminde MHP’den aday adayı olmak için kısa bir süre oda başkanlığına ara vermiş ve 2011yılında getirildiği TŞOF yönetiminden de bu yüzden istifa etmek zorunda kalmıştı.

2014 Yılında yapılan TŞOF Genel Kurulunda tekrar yönetim kurulu üyeliğine ve 22 Mayıs 2015 günü yapılan yönetim Yönetim Kurulu toplantısında TŞOF Genel başkanı sayın Fevzi Apaydın’ın önerileriyle Genel Başkan vekilliği görevine seçildi.

Benim tüm uğraşım özellikle şoför ve taşımacılık yapan esnafımızın mesleki ve özel yaşamında hakları olan kaliteyi yakalamaları için olacaktır diyen Veysel Sarı evli ve 4 evlat sahibidir.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası
Tel : 0324 3373366 (pbx)