21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.    12:47   İYİ PARTİ MERSİN İL BAŞKANLIĞINDAN BAŞKAN SARI’YA ZİYARET    10:48       09:32   ŞOFÖRLERİN “İMDAT” ÇIĞLIĞI…    11:46   MHP TOROSLAR İLÇE YÖNETİMİNDEN BAŞKAN SARI’YI ZİYARET.    10:43   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ OLCAY KILAVUZ BAŞKAN VEYSEL SARIYI ZİYARET ETTİ.    12:25   BAŞKAN VEYSEL SARI VE YÖNETİMİ İL EMNİYET MÜDÜRÜ ASLAN’I ZİYARET ETTİ.    12:23   MERSİN ULAŞIM SEKTÖRÜ ÖTV’SİZ YAKIT İSTİYOR    12:17    MİLLETVEKİLİ HACI ÖZKAN BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.    08:59   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI ATSIZ AFŞIN YILMAZ’DAN BAŞKAN SARI’YI ZİYARET.    14:08   VEYSEL SARI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDEN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZİYARET.    15:10   MTSO DAN ODAMıZı ZIYARET    09:40   VEYSEL SARı GÜVEN TAZELEDI    17:50   TAKSİCİLERİN İSTEDİĞİ OLDU.

MERSİN ULAŞIM SEKTÖRÜ ÖTV’SİZ YAKIT İSTİYOR

Mersin Şoförler esnaf odası başkan ve temsilcileri Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer başkanlığında Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasında düzenlenen Mersin ulaşım sektöründeki esnaf odaları başkanları istişare toplantısında bir araya geldi.

Tarih : 17 Şubat 2022 Perşembe 12:23

Mersin Şoförler esnaf odası başkan ve temsilcileri Mersin ESOB Başkanı Talat  Dinçer başkanlığında Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasında düzenlenen Mersin ulaşım sektöründeki esnaf odaları başkanları istişare toplantısında bir araya geldi.

İstişare toplantısında, Artan akaryakıt fiyatları ve yerel idarelerin ulaşım sektöründeki haksız rekabeti sonucu ulaşım sektörünün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Toplantıya, ESOB Başkanı Talat Dinçer, Mersin Kamyoncular, Kamyonetçİler,  Otobüsçüler, Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Veysel Sarı, Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Veli Çelik, Bozyazı Şoförler Odası Başkanı Ali Keskinaslan,  Mut Şoförler Odası Başkanı Mustafa Evren, Silifke Minibüsçüler Odası Başkanı Yılmaz Kaya, Erdemli Şoförler Odası Başkanı Orhan Güler, Mersin Servisçiler Odası Başkanı Zafer Çekmez ve oda başkan vekilleri katıldı..

Toplantıda, Ulaşım sektöründeki servisçi, minibüsçü, taksici, otobüsçü, kamyoncu esnafının ardı arkası kesilmeyen akaryakıt zamları nedeniyle çok zor günler geçirdiğini belirtilerek, sektör temsilcilerinin girdi maliyetlerini karşılayamaması sonucu kontak kapatma aşamasına geldiğinin altını çizildi.  Hemen hemen her gün akaryakıtta pompaya gelen zamlar takip bile edilemezken yerel idarelerin haksız rekabet ortamı yaratarak ulaşım sektöründeki esnafların küçülmesine  neden olduğu dile getirildi.

Toplantıda, ulaşım sektöründeki oda başkanlarının ortak beklentisi olarak ulaşım sektöründeki esnafa ÖTV den muafiyet hakkı getirilmesi, yerel yönetimlerin başta ulaşımda haksız rekabeti sona erdirilmesinin acilen uygulanması gerektiğine vurgu yapıldı.

Toplantı sonunda Başkan Dinçer “Sorun ve sıkıntılarımız nelerse sizlerle bir araya gelipbelirleyelim. Bilgi sahibi olalım ve çözümü konusunda ilgili ve yetkililerle görüşelim. Sizlerden ricam ayrımı gözetmeden, ekip ruhu ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim. Bizler birlik beraberlik içerisinde ortak hareket edersek, sorunlarımızı çok daha kısa sürelerde çözüme kavuştururuz” dedi.

Toplantı sonrası, sektörün yaşadığı sorunlar dosya haline getirilerek çözümü için ilgi kamu kurumu ve kuruluşları ile resmi yazışmaların yapılmasına karar verildi.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2022 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA