TAKSİCİLERİN İSTEDİĞİ OLDU.

AKARYAKIT VE GEREKLİ DİĞER GİRDİLERDEKİ ASTRONOMİK FİYAT ARTIŞLARINA DAYANMA GÜCÜ KALMAYAN TAKSİCİ ESNAFININ ZAM İSTEĞİ MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASININ TEKLİFİ İLE ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASINCA KABUL EDİLDİ.

Tarih : 28 Aralık 2021 Salı 17:50

TAKSİCİLERİN İSTEDİĞİ OLDU.

Akaryakıt fiyatlarında sık sık yapılan fiyat ayarlaması ve lastik, yedek parça ve bakım ücretlerindeki yüksek artışlar üzerine taksiciler Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’dan zam talebinde bulundu.

Yaklaşık bin 500 taksici esnafının, yeni taksimetre ayarlanması taleplerinin görüşmek için gruplar halinde taksicilerle bir araya gelen Başkan Veysel Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, taksicilerin tamamına yakınının zam istediklerini belirledi ve konuyu kısa adı ESOB Olan Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Birliğine iletti. Yeni fiyat ayarlaması ESOB tarafından da onaylanmasıyla yeni tarife yürürlüğe girmiş oldu.

2021 ayında taksimetre ayarı yapılmış olmasına karşın Akaryakıt ve diğer girdilerdeki çok yüksek fiyat artışları nedeniyle giderlerini karşılayamaz duruma gelen Mersin’li taksici esnafının isteği bir kez daha yerine getirildi ve yeni ayarlamaya göre; Taksimetre Açılış ücreti 8.00 tl, Kilometre ücreti  ücreti  7.00 tl, Saat ücreti (bekleme) 31,20 Tl, Birim ( metre) 0,70 tl ve  Birim zaman) ücreti 1 dk 0,52 tl, kısa mesafe ise 20.00 Tl oldu.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı taksimetre ayar kararından sonra yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak şunları söyledi;

“Bir tarafta taksici esnafımız, bir tarafta da yaşamını zorluklar içerisinde sürdüren halkımız vardı. Bu nedenle taksici esnafımızla sık sık bir araya gelerek hem taksicilerimizi, hem de halkımızı üzmeyecek bir rakam üzerinde mutabakata vardık ve onay için teklifi Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine ilettik ve onaylanarak yeni tarife yürürlüğe girdi. Akaryakıt ve tüm ürünlere yapılan zamların yakın takipçisi de olan halkımızdan bu konuda anlayış beklemekteyiz” dedi.