09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.    12:47   İYİ PARTİ MERSİN İL BAŞKANLIĞINDAN BAŞKAN SARI’YA ZİYARET    10:48       09:32   ŞOFÖRLERİN “İMDAT” ÇIĞLIĞI…    11:46   MHP TOROSLAR İLÇE YÖNETİMİNDEN BAŞKAN SARI’YI ZİYARET.    10:43   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ OLCAY KILAVUZ BAŞKAN VEYSEL SARIYI ZİYARET ETTİ.    12:25   BAŞKAN VEYSEL SARI VE YÖNETİMİ İL EMNİYET MÜDÜRÜ ASLAN’I ZİYARET ETTİ.    12:23   MERSİN ULAŞIM SEKTÖRÜ ÖTV’SİZ YAKIT İSTİYOR    12:17    MİLLETVEKİLİ HACI ÖZKAN BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.    08:59   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI ATSIZ AFŞIN YILMAZ’DAN BAŞKAN SARI’YI ZİYARET.    14:08   VEYSEL SARI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDEN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZİYARET.    15:10   MTSO DAN ODAMıZı ZIYARET    09:40   VEYSEL SARı GÜVEN TAZELEDI    17:50   TAKSİCİLERİN İSTEDİĞİ OLDU.    10:37   MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASININ 2. PLAKA BASIM ATÖLYESİ GALERİCİLER SİTESİNDE HİZMETE GİRDİ.    11:16   MEMLEKET PARTİSİ İL YÖNETİMİNDEN BAŞKAN SARI’YI ZİYARET.    13:27   1.BÖLGE ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDİ KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ MERSİN’DE TOPLANDI.

TAKSİCİLERİN İSTEDİĞİ OLDU.

AKARYAKIT VE GEREKLİ DİĞER GİRDİLERDEKİ ASTRONOMİK FİYAT ARTIŞLARINA DAYANMA GÜCÜ KALMAYAN TAKSİCİ ESNAFININ ZAM İSTEĞİ MERSİN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASININ TEKLİFİ İLE ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASINCA KABUL EDİLDİ.

Tarih : 28 Aralık 2021 Salı 17:50

TAKSİCİLERİN İSTEDİĞİ OLDU.

Akaryakıt fiyatlarında sık sık yapılan fiyat ayarlaması ve lastik, yedek parça ve bakım ücretlerindeki yüksek artışlar üzerine taksiciler Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’dan zam talebinde bulundu.

Yaklaşık bin 500 taksici esnafının, yeni taksimetre ayarlanması taleplerinin görüşmek için gruplar halinde taksicilerle bir araya gelen Başkan Veysel Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, taksicilerin tamamına yakınının zam istediklerini belirledi ve konuyu kısa adı ESOB Olan Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Birliğine iletti. Yeni fiyat ayarlaması ESOB tarafından da onaylanmasıyla yeni tarife yürürlüğe girmiş oldu.

2021 ayında taksimetre ayarı yapılmış olmasına karşın Akaryakıt ve diğer girdilerdeki çok yüksek fiyat artışları nedeniyle giderlerini karşılayamaz duruma gelen Mersin’li taksici esnafının isteği bir kez daha yerine getirildi ve yeni ayarlamaya göre; Taksimetre Açılış ücreti 8.00 tl, Kilometre ücreti  ücreti  7.00 tl, Saat ücreti (bekleme) 31,20 Tl, Birim ( metre) 0,70 tl ve  Birim zaman) ücreti 1 dk 0,52 tl, kısa mesafe ise 20.00 Tl oldu.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı taksimetre ayar kararından sonra yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak şunları söyledi;

“Bir tarafta taksici esnafımız, bir tarafta da yaşamını zorluklar içerisinde sürdüren halkımız vardı. Bu nedenle taksici esnafımızla sık sık bir araya gelerek hem taksicilerimizi, hem de halkımızı üzmeyecek bir rakam üzerinde mutabakata vardık ve onay için teklifi Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine ilettik ve onaylanarak yeni tarife yürürlüğe girdi. Akaryakıt ve tüm ürünlere yapılan zamların yakın takipçisi de olan halkımızdan bu konuda anlayış beklemekteyiz” dedi.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2022 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA