15:44   BAŞKAN SARI TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİ KIŞ LASTİĞİ KONUSUNDA UYARDI…    15:40       12:30   BAŞKAN VEYSEL SARI ’DAN LÜTFİ ELVAN’A KUTLAMA     12:24   BAŞKAN VEYSEL SARI: “ÖNCELİKLİ İŞİMİZ, MERSİN HALKININ VE TAKSİCİ ESNAFIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAKTIR.    15:59       17:43   .    07:16       10:05   DUYURU…    09:15   DOĞRU PARTİ MERSİN İL BAŞKANI MUHSİN BAYAR BAŞKAN VEYSEL SARI’YI ZİYARET ETTİ.     13:21    BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE UYARI;    10:21   BAŞKAN VEYSEL SARI HER FIRSATTA TAKSİCİLERLE BİRLİKTE…    11:22   TÜRKİYE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER FEDERASYONUNDAN...    10:05       10:49   TŞOF, DIĞER ESNAFA VERILEN DESTEĞIN ŞOFÖR ESNAFıNA DA VERILMESINI ISTIYOR    11:48   * MERSİN MARİNA VE FORM AVM TAKSİ ESNAFI DURAKLARININ RUHSATLARINA TAHSİSİNİ İSTİYOR…    13:08   MERSİN ŞOFÖRLER ODASI HER HAFTA 1200 TAKSİYİ İLAÇLIYOR.    11:15       10:25       11:59       16:49   BAŞKAN VEYSEL SARI 15 TEMMUZ MESAJI YAYINLADI

BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE UYARI;

“OKULLAR AÇILDI LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM”…

Tarih : 12 Ekim 2020 Pazartesi 13:21

Corona virüsü  salgınından dolayı, Okullarda 2, 3, 4, 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin bu gün yüz yüze eğitime başlıyor olması nedeniyle Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan vekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, her yıl olduğu gibi, bu yılda tüm şoförlere yaptığı “OKULLAR AÇILDI LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM” çağrısını yineledi.

BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ ŞU SÖZLERLE UYARDI

“İkişer gün araylada olsa 12 Eylül günü başlayan  2020-2021 eğitim ve öğretim yılında küçük yaşta binlerce çocuğumuz maske takarak stresli bir şekilde evinden okula-okuldan evine gidecektir.

Zaman, zamanda derse yetişebilmek için koşarcasına cadde ve sokaklarda olacaklardır.

Ayrıca, bu gergin ortamdan da etkilenen çocuklarımızın yetişkinler kadar kuralları bilemeyecekleri gibi,  bazı küçüklerin uykusunu alamamış olmasından da kaynaklanan “dikkat” problemleri olabileceği gibi, yola kaçan topunu almak için yola aniden çıkabileceği ihtimalinide göz önünde bulundurmak telafisi mümkün olmayan kaza ve felaketlerin önlenebileceğini de unutmayalım”.

SERVİS ARAÇLARI ÇOK ÖNEMLİ.

Başkan Veysel Sarı, okul servislerinin öneminede dikkat çekti ve bu konudaki düşüncelerini de şu kelimelerle ifade etti.

Özellikle servis araçlarının bu salgın sürecinde taşıdığı öğrencilere yönelik yeterli koruyucu önlemler almasının yanı sıra öğrencilerin ailesine sağlıklı bir şekilde kavuşmasını sağlaması dışında servis aracı yönetmeliği, azami hız ve kapasite kurallarına çok ama çok dikkat etmelidir.

BAŞKAN VEYSEL SARI ÖNEMLİ BİR KONUYADA DİKKAT ÇEKTİ.

“Bizleri oldukça üzen istatistikî bilgi ise, geçen yıllarda olduğu gibi ülke genelinde trafik kazaları oluş sıralamasında  İstanbul ilk sırada Mersin ise maalesef 81 İl arasında 7. sırada yer almıştır.

Bunun yanı sıra trafiğe çıkan araç sayısında da büyük artışlar olurken TUİK verilerine göre 2020 yılının Ağustos ayı itibarıyla Mersin’de trafiğe kayıtlı toplam  633 bin 964 adet taşıt bulunurken, bu taşıtların  yüzde 45,2'sini otomobil, yüzde 24,1’i motosiklet, yüzde 17,3’ü kamyonet, yüzde 5,7’sini traktör, yüzde 5,3’ü kamyon, yüzde 1,4’ü minibüs, yüzde 0,8’i otobüs, yüzde 0,2’si ise özel amaçlı taşıtlar oluşturmaktadır. Durumun böyle olması nedeniyle her yıl binlerce insanımızı çoğunlukla sürücü hatalarından kaynaklanan trafik kazalarında kaybediyor olmamız bizlere, yani tüm sürücülerin çok ama çok dikkatli olmalarının gerekliliğini işaret etmektedir.

Unutmayınız ki, kazaları araçlar değil, kurallara uymayan ve dikkatsiz sürücüler neden olur. O yüzden lütfen dikkatli davranarak yuvalara ateş düşürmeyin”.