08:43   .    10:05   DUYURU…    09:15   DOĞRU PARTİ MERSİN İL BAŞKANI MUHSİN BAYAR BAŞKAN VEYSEL SARI’YI ZİYARET ETTİ.     13:21    BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE UYARI;    10:21   BAŞKAN VEYSEL SARI HER FIRSATTA TAKSİCİLERLE BİRLİKTE…    11:22   TÜRKİYE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER FEDERASYONUNDAN...    10:05       10:49   TŞOF, DIĞER ESNAFA VERILEN DESTEĞIN ŞOFÖR ESNAFıNA DA VERILMESINI ISTIYOR    11:48   * MERSİN MARİNA VE FORM AVM TAKSİ ESNAFI DURAKLARININ RUHSATLARINA TAHSİSİNİ İSTİYOR…    13:08   MERSİN ŞOFÖRLER ODASI HER HAFTA 1200 TAKSİYİ İLAÇLIYOR.    11:15       10:25       11:59       16:49   BAŞKAN VEYSEL SARI 15 TEMMUZ MESAJI YAYINLADI    11:43   BAŞKAN VEYSEL SARI 2.KEZ TŞOF BAŞKAN VEKİLLİĞİNE GETİRİLDİ    13:25       08:09   BAŞKAN VEYSELSARI JANDARMA TEŞKİLATININ 181. YILINI KUTLADI    12:06    TİCARİ ARAÇLARIN COVID-19 | SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ     01:55   MERSİN ŞOFÖRLER ODASI TİCARİ ARAÇLARI İLAÇLAMA SİSTEMİ KURDU    10:20   KUTLU OLSUN

TŞOF, diğer esnafa verilen desteğin şoför esnafına da verilmesini istiyor

Talep, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a gönderdiği bir mektupla dile getirildi. Mektupta, okul Servis taşımacılığı yapan esnafın, salgınla mücadele nedeniyle alınan tedbirlerden dolayı ekonomik olarak en çok etkilenen kesim olduğu belirtilirken. pandemi döneminde mücbir sebep (salgın, yangın, deprem, savaş, sel, gibi önceden tahmin edilemeyen durumlar) kapsamında değerlen

Tarih : 10 Eylül 2020 Perşembe 10:49

TŞOF’UN TALEP ETTİĞİ DESTEK TEDBİRLERİ ŞÖYLE.

1- Servis taşımacılığı yapan esnafımıza. Covıt-19 salgını nedeni ile tedbirlerin uygulandığı süre içerisinde hayatlarını idame ettirebilmeleri için acilen hibe yardımı yapılması.
2- Okul servisi işleten esnafımızın faaliyette bulunmadığı sure boyunca tahakkuk edecek olan tüm vergi borçlarının ve SGK primlerinin alınmamasını; Bu esnafımızın 16 Mart 2020 tarihinden önce birikmiş vergi ve SGK prim borçlarının ertelenerek yeniden yapılandırılmasını ve 60 aylık vadede faizsiz olarak taksitle ödenme imkânının getirilmesi;
3- Esnafımızın yanlarında çalışan şoför ve rehber personel ile kendileri için kısa çalışma ödeneğinden yararlanma imkânı getirilmesi.
4- Araçlarını yenilemek amacıyla kredi almış olan esnafımızın kredi borçlarının yeniden yapılandırılarak ödenebilmesini sağlamak amacıyla kamu bankalarınca faizsiz kredi temin edilmesi.
5- Şoför esnafının çalışamadığı süre içerisinde Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Zorunlu Mali Mesuliyet Sigorta muafiyeti uygulanması talep edilmiştir.

TŞOF Başkan Vekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı Ayrıca, yine Federasyon Başkanımı Fevzi Apaydın’ın  ilgili Bakanlıklar nezdinde yaptığı görüşmeler neticesinde. Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde yer alan üç noktalı kemer, kamera kayıt sistemi, oturak sensorlu ve Mesleki Yeterlilik Belgesi aranması şartının da bir sene ertelenmesi yönünde yönetmelik değişikliğinin hazırlandığı bilgisini de vermiştir.
Başkan Sarı verdiği bilgiler dışında da.  “Yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazetede yayımlanmasıyla esnafın ayrıntılı olarak bilgilendirileceği bilgisini de verdi ve Şoför esnafımızın hakkı, mutluluğu ve huzuru  için gecesini gündüzüne katarak büyük uğraş veren  Federasyon başkanımız sayın Fevzi Apaydın başkanımıza tüm şoför esnafım adına teşekkür ediyorum” dedi.