09:28       12:35   K    10:27       09:13   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÇOCUK VE SEYAHAT UYARISI    13:18       10:16   BAŞKAN SARI’DAN TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR    09:36       13:55       12:54       12:01   TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUM.    11:48   ÇANAKKALE ZEFERİ 104. YILI KUTLU OLSUN    11:01       09:14   BAŞKAN SARI’NIN ANNESİ FAHRİYE SARI TOPRAĞA VERİLDİ    16:11   VEFAT    11:11   BAŞKAN SARI “MERSİN’Lİ SÜCÜLER SAYGILIDIR ”YAYALARA YOL VER” ÇAĞRISINA UYACAKTIR” .    10:43   GÜRKAN GÖÇER BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.     13:16       12:10   2019 YILI AİDATLARIYLA İLGİLİ DUYURU...    10:52       10:18

BAŞKAN SARI ; “OKULLAR AÇILDI LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM”…

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim kurulu üyesi Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı 2018-2019 öğretim yılının başlaması nedeniyle sürücüleri ’Okullar Açıldı lütfen dikkatli olalım” sözleriyle uyardı.

Tarih : 17 Eylül 2018 Pazartesi 09:11

Başkanı Veysel Sarı  her yıl olduğu gibi, bu yılda okulların açılması nedeniyle yaptığı çağrıyı yineleyerek uyarılarını şu ifadelerle sürdürdü.

“Okula ilk başlayan çocuklarımız için 10 Eylül günü bin 187 okulumuzda ilk ders zili çalacak ve 389 bin 955 öğrenci 2018-2019 eğitim öğretim yılına  başlayacaktır.

Yaklaşık 9 ay sürecek olan eğitim ve öğretim yılında her yaştan binlerce çocuğumuz evinden okula-okuldan evine gidecek, zaman, zamanda derse yetişebilmek için koşarcasına cadde ve sokaklarda olacaktır. Ayrıca, bu çocuklarımızın yetişkinler kadar kuralları bilemeyecekleri gibi,  bir çoğununda uykusunu alamamış olmasından kaynaklanan “dikkat” problemleri olabileceği, yola kaçan topunu almak için yola fırlayacağını  ihtimalini göz önünde bulundurmak telafisi mümkün olmayan kazaları önleyeginide lunutmayalım”.

Başkan Veysel Sarı konuyla ilgili düşüncelerini şu uyarılarla sonlandırdı.

“Geçen yıl ülke genelinde trafik kazaları oluş sıralamasında  İstanbul ilk sırada Mersin'ise maalesef 81 İl arasında 6. sırada yer almıştır.

"Bu hiç hoş olmayan sıralama ve 2018 yılının Mayıs ayı itibarıyla Mersin’de trafiğe kayıtlı toplam 271 bin 157 otomobil,  145 bin 257 motosiklet, 103 bin 733 kamyonet, 34 bin 704 traktör, 31 bin 658 kamyon, 8 bin 659 minibüs, 5 bin otobüs, bin 259 özel amaçlı otomobilin trafikte seyir halinde olması ve her yıl binlerce insanımızı çoğunlukla sürücü hatalarından kaynaklanan trafik kazalarında kaybediyor olmamız bizlere, yani tüm sürücülerimizin çok ama çok dikkatli olmalarının gerekliliğini işaret etmektedir.

Unutmayınız ki, kazaları araçlar değil, kuralara uymayan ve dikkatsiz sürücüler neden olur. O yüzden lütfen dikkatli davranarak yuvalara ateş düşürmeyin”.

k