ANASAYFA    |    BİLGİ EDİNME    |    İLETİŞİM    

 
12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.   

 
VEYSEL SARI GÜVEN TAZELEDİ
 

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan genel kurulu odanın kongre salonunda yapıldı.

 

Tarih : 8 Ocak 2018 Pazartesi 16:33

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan genel kurulu odanın kongre salonunda yapıldı. Başkan Veysel Sarı Genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu alarak dört yıllığına tekrar Başkan seçilirken, Yönetim kurulu üyeliklerine ise Yusuf Yazıcı, Halit Şimşek, Erkan Kaya,İsmail Alsat, Yunus Çelik, Salman Yuca, Halil Ummak, Hasan Küçüktunç,RifatÖzkür ve Süleyman Koç seçildiler.

725 Üyenin katılımı ile başlayan Genel kurulun divan başkanlığınaise oy birliği ile TŞOF Hukuk danışmanı Cahit Yıldırım getirildi.

Divan Başkanının Genel Kurulu açış konuşmasından sonra saygı duruşu yapıldı ve Milli marşımız okundu.

Daha sonra divan başkanı genel kurula katılan AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan,  Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, Esnaf Kefalet Kooperatifleri bölge birliği başkanı Muhammet Yalçın ile Mersin esnaf odaları başkanları üyelere tanıtıldıktansonra Başkan Veysel Sarı ve yönetiminin 1 Ocak 2014- 31 Aralık 2017 tarihlerini kapsayan faaliyet raporunu okudu.

Başkan Sarı’nın “Değerli Arkadaşlarım” diyerek başladığı konuşmasında faaliyetlerini şöyle sıraladı.

Bildiğiniz gibi; odanız üye sayısının yanı sıra, ortaya koyduğu çalışma temposu, etkinlikler ve sosyal mesajlarıyla Mersin’ in en başarılı, en önemli Demokratik meslek örgütlerinden birisi durumundadır.

Bunda elbettekisizlerinde payı büyüktür. Bize düşen görev ise bu büyüklüğü koruyabilmek ve çıtayı biraz daha yükseltebilmek için var gücümüzle çalışmak, zorluklarla mücadele etmektir.

Bunun içinde, 2760 üyemizin olduğu kadar tüm camianın mesleki haklarına yönelik konularda Bakanlıklar, vilayet, belediyeler ve federasyon nezdindeki girişimlerimiz çok ileri boyutlardadır. Sizlere bu faaliyetlerimizin bir bölümünü anlatmak istiyorum. 

Geçtiğimiz dönemde çok sayıda şoför arkadaşımıza uzman eğitimciler tarafından  (SRC) Sürücü mesleki yeterlilik eğitimi kursu verilmiştir.

Toplu Taşıma yönetmelikleri gereği; şoförlerin alması gereken Toplu Taşıma Aracı Kullanım sertifikası kursları ile çok sayıda sürücünün sertifikalı olması sağlanmıştır.

Engelli yurttaşlarımızın odamızı ziyaretlerinde zorluk yaşamamaları için girişe engelli rampası yaptırdık.

Düğün salonundan üyelerimizin %40 indirimli yararlandırdık. Odamız bünyesinde oluşturulan muhasebe birimi ile mali konularda katkı sağladık.

Odamız hizmet binasında yer alan Toroslar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi aracılığı ile esnafımızın sıkıntılarına çözüm ürettik.

Üyelerimizin ve ekonomik durumu iyi olmayan üyelerimizin okul çağındaki çocuklarının okul kıyafeti ve kırtasiye ihtiyaçlarını odamız bütçesinin elverdiği nispette karşılanmaya çalıştık.

Kurtarıcımızı  24 saat sizlerin hizmetine de sunulmuştur.

BAŞKAN VEYSEL SARI 01.01.2018 – 31.12.2021 DÖNEMİNDEYAPACAKLARINIDA ŞÖYLE AÇIKLADI.

İlk olarak siz taksici esnafımız için önem arz eden çalışmamızdan bahsetmek istiyorum.

İlimiz sosyal ve ekonomik yönden gelişimi ve bu gelişimi ranta çevirmek isteyen bazı açık gözlerin ekmeğinizi bölmesine mani olmak için Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürdüğümüz çalışmalar sonucundakentimiz önce 79 noktasına, daha sonrada 17+13 olmak  üzere26 noktasına daha taksici yazıhanesi yapılması konusunda yaptığımız çalışmalarımız sonuç vermiş bulunmaktadır.Bunda amacımız yönetmeliklere uygun hiçbir arkadaşımızın açıkta kalmamasını sağlamak içindir.  Bu nedenle taksici siz arkadaşlarımızın durak ve yazıhane sorununu çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a teşekkürübir borç biliyorum.

Yine bu konuya bağlantılı olarak taksicileriçin beş maddeden oluşan kural ve öngörülen yaptırımları lütfen dikkatle dinleyiniz. Taksi ücretlerinin değişmesi ve arıza yapması halinde, taksimetre cihazlarını büyük rakamlar vererek ayarlatmak ve tamir ettirmek zorunda kalan taksici esnafımız için odamıza ait iktisadi işletmemiz bünyesinde bir “taksimetre ayar, bakım/onarım servisi” açmayı düşünüyoruz. 

Mersin il merkezinde çalışan taksilerin güvenliklerini üst düzeye çıkarmak amacıyla bir noktadan takibiniz için odamız bünyesinde teknolojik sistemlerle donatılmış birim oluşturulacaktır.

Taksi duraklarının sayısı arttırılacak ve UKOME yönetmeliklerine uygun olmayan ve kararsız hiçbir taksicinin çalışmasına izin verilmeyecek ve şoförlerimize yönelik mesleki eğitimlerimiz daha etkin devam edecektir.

Büyükşehir Belediyesinin çıkarmış olduğu yönetmelikler gereği, araç sahiplerinin ve şoförlerin yönetmelikte belirtilen kriterleri taşımayanların taksicilik yapmaması için etkin denetimlerin yapılması sağlanarak bu kişilerin görevden men edilmesi ile de halkımızın şoför camiasına güveni de arttıracak ve Kamyoncu, Minibüsçü ve Taksici esnafımız için önem arz eden şikâyetleri çözüme kavuşturulacaktır” dedi.

   
Paylaş :
Etiketler :  veysel sarı, güven tazeledi



İÇERİK ARA
 
  


VİDEO TANITIM



HAVA DURUMU

..


KARAYOLLARI DURUMU



GÜNLÜK GAZETELER



SON DUYURULAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




   
     
 
Mersin
Kamyoncular, Kamyonetçİler, Otobüsçüler,
Otomobİlcİler ve Şoförler Esnaf Odası
Resmi Web Sitesi


Adres :
Barış Mahallesi, Bahçeler Cad. 4530 Sok. No:2 33010 Akdeniz/MERSİN

Telefon :
0 324 337 33 66 | Fax : 0 324 337 34 31

E-Mail :
bilgi@mersinsoforlerodasi.org.tr

Web :
www.mersinsoforlerodasi.org.tr

 

  Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA