24 Kişi Son Sürat Ölüme Gitmişler

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel sarı, İzmir’in Buca ilçesinden anneler günü etkinliği için yola çıkan, seyahat ettikleri şoför Armağan Sertbaş yönetimindeki midibüsün Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidinde virajı alamayarak önce bariyerlere çarpıp sonrasında 30 metrelik uçuruma yuvarlanan midibüste yaşamını yitiren 21’i kadın 24 çocuğumuza rahmet yakınları ve ulusumuza başsağlığı diliyorum.

Tarih : 24 Mayıs 2017 Çarşamba 18:44

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel sarı, İzmir’in Buca ilçesinden anneler günü etkinliği için yola çıkan, seyahat ettikleri  şoför Armağan Sertbaş yönetimindeki midibüsün Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidinde virajı alamayarak önce bariyerlere çarpıp sonrasında 30 metrelik uçuruma yuvarlanan midibüste yaşamını yitiren 21'i kadın 24 çocuğumuza rahmet yakınları ve ulusumuza da baş sağlığı diliyorum” dedi.

Başkan Veysel Sarı’nın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Muğla-Antalya Karayolu Sakartepe mevkiinde 21'i kadın 24 kişin yaşamını yitirdiği korkunç kazanın görüntüleri ortaya çıkınca kazanın  yapılmaması gereken trafik kuralı hatasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, Trafik ekipleri ve tüm Şoförler Odalarının sık, sık yaptığı uyarılara rağmen 13 Temmuz Cumartesi günü Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiinde anneler gününden bir gün önce yine tüm ulusumuzu yasa boğan ve 21’i kadın 24 kişinin yaşamını yitirdiği çok feci bir kazanın şokunu yaşadık.

Aynı yolda seyreden diğer bir aracın kamera görüntülerinden anlaşıldığına göre, şoför Armağan Sertbaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün viraja hızlı girdiği için önce savrularak 4 adet beton bariyeri parçalayıp sonrada 30 metreden uçuruma yuvarlandığı görülmektedir. Maalesef, meydana gelen bu feci kaza, “KAZALARI ARAÇLAR DEĞİL, SÜRÜCÜLERİ YAPAR” tezimiz bir kez daha doğrulamıştır.

DİREKSİYANDA SİZ OLUN.

Olay sonrası bu feci kazanın basında “SON SÜRAT ÖLÜME GİTMİŞLER” şeklinde yer alması ise sürücülerin yol işaretleri ve trafik kurallarına çok ama çok riayet etmelerinin önemini anlatmaktadır. Bu nedenle her yıl yüzlerce değil, binlerce can’ımızı kaybettiğimiz kazaların önüne geçmenin tek yolu, öncelikle direksiyon başında canavar yerine sizin olmanıza ve kurallara uyarak sürüş yapmakla mümkün olacaktır”

Etiketler :  izmir buca, trafik kazası