ANASAYFA    |    BİLGİ EDİNME    |    İLETİŞİM    

 
12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.   

 
Sahte Plakaya Darphane Önlemi
 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili Fevzi Apaydın, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda düzenlenen toplantıda Mersin oda başkanlarına yeni plakalarda kullanılacak olan darphanede hazırlanan mühürleri dağıttı.

 

Tarih : 25 Mayıs 2017 Perşembe 18:41

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili Fevzi Apaydın, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda düzenlenen toplantıda Mersin oda başkanlarına yeni plakalarda kullanılacak olan darphanede hazırlanan mühürleri dağıttı.

Mersin Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen darphane mühürlerinin dağıtım törenine İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Edip Baflı, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Mersin ilçe oda başkanları ile basın mensupları katıldı.

Mühür dağıtımı öncesi Mersin Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı’nın açılış konuşmasından sonra TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın’da yaptığı konuşmada dağıtılan darphane mühürü ve yeni uygulamalar hakkında bilgiler verdi.  

uzun süredir uğraşıyoruz

Her işte olduğu gibi plaka işinde de legal çalışanların yanında illegal çalışanların da bulunduğunu vurgulayan Apaydın, "Uzun yıllardır yaptığımız bu işin içine illegal kişiler girdi. Bu kişiler ürettikleri sahte plakaları internet üzerinden de satmaya başladılar. Ne var ki TŞOF'un dağıtığı ve şoförler odalarının sattığı bu plakalar dışında birçok yerde de  bu plakaların satıldığı tespit edildi. Girişimlerimiz sonucunda bu sahte plakalar hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile bir yasal düzenleme yapıldı. İdari para cezalarının yanı sıra yargı kapısı da açıldı ve bunun önüne  bir nebzede olsa geçtik.  Ancak tam olarak önlenemedi. Amacımız sahte plaka veya ikiz plaka ile  terör, hırsızlık ve gasp olaylarına karışan araçları men etmektir. Ankara'da gerçekleştirilen 2 bomba yüklü aracın da plakaları sahte, yani ikiz plakalı çıktığı ise bu konunun ciddiyetini ortaya koyan çarpıcı acı bir örnektir. .

CEZALARI İLERİ GÖTÜRDÜK

Bu darphane mühürleriylele tek tip plaka siztemine geçmek için çok mücadele verdik. İçişleri Bakanlığımızın talimatı ile hazırlanan bir yasa gereğince bu plakaları bizim dışımızda üreten kurum ve kuruluşlara 10 milyon idari para cezası ve mahkumiyet.

dağıtan ve pazarlayanlara 5 milyon, araçlarına sahte plaka takanlara da çeşitli para cezaları geldi. Bunu biraz daha ileri götürerek bu sahte ve yönetmeliğe uygun olmayan plakaları takan araçlar ise 1 Temmuz'dan itibaren fenni muayenelerini yaptıramayacaklardır. Ancak ileride değiştirmek kaydıyla yasal plakası olup da üzerinde halen oda mühürleri olanlar geçerli" diye konuştu.

MÜHÜRLER İKİ AYDIR BASILIYOR

2011 yılına kadar plakalarda çift mührün olduğunun altını çizen Apaydın, "Bir bizim oda mührümüz bir de trafik tescilde basılan mühürler vardı. Emniyet biz odalarımıza, esnafımıza güveniyoruz diyerek bu plakalara mühür basmayacağız dediler. Ancak ondan sonra sahte plaka ülkemizde çok türedi. Odalarımızda plakalara basılan mühürler yerel tornacılar da yapılan mühürlerdi. Bu mühürlerin birçoğunu başkaları da yaptı. Bu yüzden biz de mühürleri tek elde toplayalım ve darphaneye yaptırma kararı aldık.

ARAÇLARIN DA KİMLİĞİ OLACAK

Darphane devletin önemli bir kurumu. Darphanede 2 aydır bu mühürler yapılmaya başlandı ama tahmin ediyorum ki 2-3 ay daha bu devam edecektir. Öncelikle büyükşehir belediyesi olan illere ve ilçelerine bu mühürleri yaptırıyoruz. Daha sonra diğer bütün il ve ilçelere bu mühürleri dağıtacağız.

Gerçekten nasıl ki bizim kimliğimiz var, araçların da kimliği dış bölümde bu plakalar, motor ve şase numaralarıdır. Bu plakalar ne kadar ciddiyet içerisinde bastırılırsa, o basılan plakalar mühürlenirse devlet de, emniyet birimlerimiz de, biz de o kadar rahat ederiz" şeklinde konuştu.

SARI BANT GELİYOR

Yeni plakalarda mührün yanında görsel anlamda da bir değişiklik olacağını kaydeden Apaydın, "Plakaların kenarında mavi bir bant var. Emniyet Genel Müdürlüğümüzle (EGM) çalışmamız neticesinde, o bantın yanında tahminen 7-8 milim genişliğinde sarı bir bant daha olacak. Bu bantın üzerinde EGM yazılacak ve plakanın altında bir seri numarası olacak.

Bunun için büyük uğraş veriyoruz. Bunu en kısa sürede yürürlüğe koyacağız. Bu plakanın örneğini biz Almanya'da yaptırdık. Şayet Sayın Bakanlığımızdan bir izin çıkarsa bundan sonra o plakaları basmaya devam edeceğiz. Bu sayede terör olaylarını, hırsızlığı, gasbı önlemiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yetkili oda başkanlarına darphanede basılan mühürler teslim edildi.

   
Paylaş :
Etiketler :  sahte plaka tolantı, vefzi apaydın



İÇERİK ARA
 
  


VİDEO TANITIM



HAVA DURUMU

..


KARAYOLLARI DURUMU



GÜNLÜK GAZETELER



SON DUYURULAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




   
     
 
Mersin
Kamyoncular, Kamyonetçİler, Otobüsçüler,
Otomobİlcİler ve Şoförler Esnaf Odası
Resmi Web Sitesi


Adres :
Barış Mahallesi, Bahçeler Cad. 4530 Sok. No:2 33010 Akdeniz/MERSİN

Telefon :
0 324 337 33 66 | Fax : 0 324 337 34 31

E-Mail :
bilgi@mersinsoforlerodasi.org.tr

Web :
www.mersinsoforlerodasi.org.tr

 

  Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA