ANASAYFA    |    BİLGİ EDİNME    |    İLETİŞİM    

 
12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.   

 
TAKSİCİLERİN UYMASI GEREKEN 12 KURAL!
 

İçişleri Bakanlığı’ndan taksiciler için 12 kural! hazırlanan görselde taksicilerin uyması gereken kurallar yer alırken, kural listesi 81 il valiliğine gönderildi.

 

Tarih : 27 Ekim 2021 Çarşamba 12:23

İçişleri Bakanlığı’ndan taksiciler için 12 kural! Hazırlanan görselde taksicilerin uyması gereken kurallar yer alırken, kural listesi 81 il valiliğine gönderildi.

Son zamanlarda gerek sosyal medyada gerekse geleneksel medyada taksicilerle ilgili sık sık karşımıza olumsuz haberler çıkıyor. Özellikle İstanbul’da taksi bulamadığından şikayet eden vatandaşlar bu konuyu başta Twitter olmak üzere sosyal ağlarda gündeme getirerek problemin çözümü için bir şeyler yapılması gerektiğini söylüyorlar. Bu taleplerin akabinde İçişleri Bakanlığı taksiciler için 12 kurallık bir liste hazırladı.

Peki bu listede hangi başlıklar var?

İşte taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralın yazılı olduğu ve İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge!

İçişleri Bakanlığı’ndan Taksiciler İçin Genelge

İçişleri Bakanlığı’nın taksiciler için hazırlayıp valiliklere gönderdiği 12 kuraldan oluşan genelgede yer alan kurallar şöyle;

  1. Sadece belediyeden aldığınız çalışma izni kapsamındaki bölgede faaliyetinizi yürütmelisiniz.
  2. Taşımanın başlangıcında taksimetreyi açmayı unutmamalısınız.
  3. Köprü geçiş, otoyol gibi yol kullanım ücretleri dışında ek ücret talep etmemelisiniz.
  4. Kısa – uzun mesafe, trafik yoğunluğu ve iklim şartı gözetmeksizin yolcunun seyahat talebini karşılamalısınız.
  5. Yerli ve yabancı yolculara aynı özende hizmet sunmalısınız.
  6. Yolcu farklı bir güzergah belirtmediği sürece en kısa yolu tercih etmelisiniz.
  7. Yolcu gideceği adresi bilmiyorsa ona en kısa güzergahı sunmalısınız.
  8. Yolcuyla gideceği adres veya güzergah dışında diyaloğa girmemeye özen göstermelisiniz.
  9. Araç içinde sigara içmemeli ve yüksek sesle müzik dinlememelisiniz.
  10. Trafik kurallarına uymalı, emniyet kemerinizi mutlaka takmalısınız.
  11. Davranışlarınızda kamunun huzurunu gözetmelisiniz.
  12. Temizlik – maske- mesafe kurallarına uymalı, aracınızı temiz tutmalısınız.
     

Evet İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgede yer alan kurallar bu şekildeydi. Bakanlığı resmi web sitesinde konuyla ilgili kısımda yer alan ifadeler ise şu şekilde;

“Bakanlığımız tarafından son dönemde taksilerle ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralın yazılı olduğu bir görsel hazırlandı. 81 İl valiliğine gönderilen bu görseller aynı zamanda ülkemizde yaşayan yabancılar ile misafir olan turistlerin de anlayabileceği şekilde yabancı dillerde de tasarlandı.

Görseller, ülke genelinde taksi duraklarına, taksi bekleme yerlerine ve yolcuların görebileceği diğer yerler ile taksilerde de yolcuların görebileceği uygun alanlarda (koltuk arkası cep vb.) bulundurulacak; ilgili kurumların resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Taksi şoförlerine 12 kuralın hatırlatıldığı bu görseller ile Bakanlık farkındalığı, caydırıcılığı ve denetimlerin etkinliğini artırmayı hedefliyor.”

 

 

 

 

 

   
Paylaş :
Etiketler :  



İÇERİK ARA
 
  


VİDEO TANITIM



HAVA DURUMU

..


KARAYOLLARI DURUMU



GÜNLÜK GAZETELER



SON DUYURULAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




   
     
 
Mersin
Kamyoncular, Kamyonetçİler, Otobüsçüler,
Otomobİlcİler ve Şoförler Esnaf Odası
Resmi Web Sitesi


Adres :
Barış Mahallesi, Bahçeler Cad. 4530 Sok. No:2 33010 Akdeniz/MERSİN

Telefon :
0 324 337 33 66 | Fax : 0 324 337 34 31

E-Mail :
bilgi@mersinsoforlerodasi.org.tr

Web :
www.mersinsoforlerodasi.org.tr

 

  Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA