11:17       09:15       09:14       20:20   PİSİKOTEKNİK DEĞERLENDİRME RAPORUBULUNDURMA ZORUNLULUĞU ERTELENMİŞTİR.     13:19   FEDERASYONA BAĞLI ODALALARA 39 NOLU GENELGE.    15:44   BAŞKAN SARI TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİ KIŞ LASTİĞİ KONUSUNDA UYARDI…    15:40       12:30   BAŞKAN VEYSEL SARI ’DAN LÜTFİ ELVAN’A KUTLAMA     12:24   BAŞKAN VEYSEL SARI: “ÖNCELİKLİ İŞİMİZ, MERSİN HALKININ VE TAKSİCİ ESNAFIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAKTIR.    15:59       17:43   .    07:16       10:05   DUYURU…    09:15   DOĞRU PARTİ MERSİN İL BAŞKANI MUHSİN BAYAR BAŞKAN VEYSEL SARI’YI ZİYARET ETTİ.     13:21    BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE UYARI;    10:21   BAŞKAN VEYSEL SARI HER FIRSATTA TAKSİCİLERLE BİRLİKTE…    11:22   TÜRKİYE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER FEDERASYONUNDAN...    10:05       10:49   TŞOF, DIĞER ESNAFA VERILEN DESTEĞIN ŞOFÖR ESNAFıNA DA VERILMESINI ISTIYOR    11:48   * MERSİN MARİNA VE FORM AVM TAKSİ ESNAFI DURAKLARININ RUHSATLARINA TAHSİSİNİ İSTİYOR…

BAŞKAN SARI TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİ KIŞ LASTİĞİ KONUSUNDA UYARDI…

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Veysel Sarı 1 Aralık Salı günü başlayacak olan “ticari araçlarda kış lastiği “ uygulaması konusunda tüm ticari araç sürücülerini uyardı.

Tarih : 30 Kasım 2020 Pazartesi 15:44

Başkan Veysel Sarı’nın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle.

“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kararları gereği Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2020 Salı günü başlayıp, 1 Nisan 2020'de sona erecektir.

Bu tarihler arasında kış lastiği takmayan araç sahiplerine uygulanan ceza ise bu yıl 776 lira olarak belirlenmiştir. Tedbirsiz, yola çıkan araçlar şehirler arası yollarda çok sıkı denetlenecek ve kış şartlarına uygun lastik takmayan araçların yola devam etmelerine de izin verilmeyecektir.

Yine bir başka uygulamada 7 derecenin altında, buzlanma olmayan Güney ve Ege illerine yöneliktir. Bu bölgelerde ise kış lastiği kullanılmasına valiliklerin karar verecek olmasına karşın şehirlerarası çalışmak zorunda kalacak meslektaşlarımızın her ihtimale karşı tedbirli olmalarını öneriyorum” dedi.

KIŞ LASTİĞİ SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Başkan Veysel Sarı sürücüleri lastik seçiminde dikkat etmelerine de dikkat çekerek şu uyarıyı yaptı.

“Kış Lastikleri Alınırken, tanınmış iyi bir marka ilk tercihiniz olmalıdır. Genel Olarak kış lastikleri, M+S ve üç tepeli kar kristali ile birlikte markalanır. Üç tepeli kar kristali sembolü, lastiğin Astm-F1805 standardına uygun üretildiğini ve çekiş testi sertifikasına sahip olduğunu gösterir. M+S Markalaması, tamamen üretici firmanın elindedir. Herhangi bir teste sokulmadığı ancak karlı veya çamurlu zeminde daha iyi tutunma ve çekiş özelliği taşıdığı anlamına gelir. M+S Sembolü her lastiğin onaylı bir kış lastiği olduğunu İfade etmez” dedi.