08:43   .    10:05   DUYURU…    09:15   DOĞRU PARTİ MERSİN İL BAŞKANI MUHSİN BAYAR BAŞKAN VEYSEL SARI’YI ZİYARET ETTİ.     13:21    BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE UYARI;    10:21   BAŞKAN VEYSEL SARI HER FIRSATTA TAKSİCİLERLE BİRLİKTE…    11:22   TÜRKİYE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER FEDERASYONUNDAN...    10:05       10:49   TŞOF, DIĞER ESNAFA VERILEN DESTEĞIN ŞOFÖR ESNAFıNA DA VERILMESINI ISTIYOR    11:48   * MERSİN MARİNA VE FORM AVM TAKSİ ESNAFI DURAKLARININ RUHSATLARINA TAHSİSİNİ İSTİYOR…    13:08   MERSİN ŞOFÖRLER ODASI HER HAFTA 1200 TAKSİYİ İLAÇLIYOR.    11:15       10:25       11:59       16:49   BAŞKAN VEYSEL SARI 15 TEMMUZ MESAJI YAYINLADI    11:43   BAŞKAN VEYSEL SARI 2.KEZ TŞOF BAŞKAN VEKİLLİĞİNE GETİRİLDİ    13:25       08:09   BAŞKAN VEYSELSARI JANDARMA TEŞKİLATININ 181. YILINI KUTLADI    12:06    TİCARİ ARAÇLARIN COVID-19 | SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ     01:55   MERSİN ŞOFÖRLER ODASI TİCARİ ARAÇLARI İLAÇLAMA SİSTEMİ KURDU    10:20   KUTLU OLSUN

* MERSİN MARİNA VE FORM AVM TAKSİ DURAĞI ŞOFÖRLERİ SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUNMASI İÇİN BAŞKAN VEYSEL SARI İLE GÖRÜŞTÜ.

Tarih : 24 Ağustos 2020 Pazartesi 11:48

* MERSİN MARİNA VE FORM AVM TAKSİ ESNAFI DURAKLARININ RUHSATLARINA TAHSİSİNİ İSTİYOR…

Kuruluşlarından itibaren, Marina ve Form taksi duraklarının bir süre nasıl bir yöntemle çalışılacağı belirlenemezken Mersin Büyükşehir Belediyesi (UKOME) Ulaşım daire Başkanlığı 20.12.2017 tarihinde aldığı bir kararla Mersin’de ilk kez Form taksi durağı için 25 araç, Marina taksi içinde 6 araç plakaları için ihale açmıştı.

Marina ve Form AVM taksi durağı taksicileri salgın ve ekonomik kriz nedeniyle duraklarının ihale bedelini ödeyemedikleri için Mersin Büyükşehir Belediyesi (UKOME) Ulaşım daire Başkanlığının Marina ve Form taksi durakları için yeniden ihaleye çıkılacağı bilgisi aldıklarını belirterek, önce sorunlarını birer dilekçe ile Mersin Büyükşehir Belediyesine ileten taksiciler daha sonra da konuyu TŞOF Genel Başkan Vekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’ya iletip bu sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

Başkan Veysel Sarı ile makamında 2 saate yakın görüşen 31 taksici esnafı sorunlarını şu ifadelerle dile getirdiler.

“20.12.2017 tarihinde 472 sayılı UKOME kararına göre yapılan İhaleyi alarak bu duraklarda çalışma hakkı elde eden biz taksiciler ekonomik nedenler ve bir süre sonra da tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de baş gösteren CORONA virüs salgını yüzünden uzun süre sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalar yaşandı. Halen sürmekte olan zor günlerde birçok esnaf gibi bizde iş yapamaz durumdayız ve günde bir tek yolcu bile alamadan kontak kapatmak zorunda kalmaktayız.

Bu nedenle de durak kiralama bedelini ödeyemediğimiz gibi evlerimizin nafakasını ve araçlarımız için gerekli giderleri bile karşılayamadığımız için ekonomik sorunlarımızı borçlanarak karşılamak zorunda kaldık ve gerçekten çok mağdur duruma düştük.” dediler.

Başkan Veysel Sarı’da taksicileri uzun, uzun dinledikten sonra konuyu, her durumda şoför esnafının yanında olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Vahap Seçer ve UKOME yetkililerine ileteceğini, bu iki AVM taksi durağının da diğer duraklarda olduğu gibi bir uygulamayla hak sahibi olan mevcut 31 taksinin ruhsatlarına tahsis edilmesi yönünde bir karar alınmasına çalışacağını belirttikten sonrada, “belki uzun zaman alacak bu sürecin, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Şoförü en asil duygunun insanıdır” sözüne yakışır bir olgunlukla sürdürülmesini de” istedi.

Fotoğrafta: Başkan Veysel Sarı Marina ve Form AVM Taksicileriyle toplantıda...