09:28       12:35   K    10:27       09:13   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÇOCUK VE SEYAHAT UYARISI    13:18       10:16   BAŞKAN SARI’DAN TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR    09:36       13:55       12:54       12:01   TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUM.    11:48   ÇANAKKALE ZEFERİ 104. YILI KUTLU OLSUN    11:01       09:14   BAŞKAN SARI’NIN ANNESİ FAHRİYE SARI TOPRAĞA VERİLDİ    16:11   VEFAT    11:11   BAŞKAN SARI “MERSİN’Lİ SÜCÜLER SAYGILIDIR ”YAYALARA YOL VER” ÇAĞRISINA UYACAKTIR” .    10:43   GÜRKAN GÖÇER BAŞKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ.     13:16       12:10   2019 YILI AİDATLARIYLA İLGİLİ DUYURU...    10:52       10:18

UYARILARI LÜTFEN DİKKATE ALIN.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, geleneği sürdürdü ve her bayram öncesinde olduğu gibi kurban bayramı öncesi yine dikkat çekici uyarılarda bulundu.

Tarih : 17 Ağustos 2018 Cuma 10:58

Başkan Sarı’nın uyarıları şöyle :

UYARILARI LÜTFEN DİKKATE ALIN.

“Bayramları bayram gibi yaşamak, bayramların acıların yaşandığı günler olmaması siz sürücülerin kurallara uyması ile mümkün olacaktır. “Kurban bayramı nedeniyle 9 günlük tatili değerlendirmek için yola çıkanların uyması gereken ilk kural, “trafik kurallarına uymalarıdır”.

Çok güzel yollara ve çok donanımlı araçlara sahip olunmasına rağmen her uzun tatil öncesi ulusça çok büyük acılar yaşamamıza neden olan kazaların önü alınamıyorsa şapkamızı önümüze koyarak bu kazaların sebebini empati yaparak bulmak zorundayız.

Bir ipucu vermesi açısından sık,sık tekrarladığım “kazaları araçlar değil, sürücüleri yapar” uyarımı bir kez daha tekrarlamakta da fayda görüyorum”.

İSTATİSTİKİ BİLGİLER İÇ AÇICI DEĞİL.

Başkan Veysel Sarı, 2018 Yılının ilk 6 ayında meydana gelen kaza ve kayıplar konusunda da bilgi verdi şu uyarılarda bulundu.

“Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı trafik kaza verilerine göre; İstatistiklerine göre 2018 yılının ilk 6 ayında, Yerleşim içi ve dışında olmak üzere Toplam 205.977 kaza meydana gelmiş ve bu kazlarda 1.629 kişi yaşamın ı yitiriken, 146 bin 487kişide yaralandığını lütfen hatırlayınız.

O Nedenle : Özellikle uzun yola çıkmadan önce araçlara uzun yol bakımı yaptıralım. Alkollü araç kullanmaktan kesinlikle kaçınıp trafik kurlarına ise mutlaka uyarak kendinizi ve beraberinizdeki yakınlarınızın emniyet kemeri takmalarını sağlayın ve her iki saatte bir uygun bir yerde durarak kısa yürüyüşler yapınız” uyarılarında bulundu ve sözlerini;

“Bayramlar büyük acılar yaşadığımız günler olmasın. Güle, güle gidip, güle, güle gelmek ise siz sürücülerin elindedir. Bu vesile ile tüm sürücülerin bayramlarını kazalardan uzak mutlu ve sağlıkla geçirmelerini diliyor saygı ve sevgiler sunuyorum” temennileriyle sonlandı

k