ANASAYFA    |    BİLGİ EDİNME    |    İLETİŞİM    

 
12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.   

 
Mersin’li taksiciler yeni yazıhanelerine kavuştu
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 57 taksi durağı ve yazıhanelerinin sembolik açılışı ve anahtar dağıtım töreni Bilir takside gerçekleştirildi.

 

Tarih : 29 Aralık 2017 Cuma 17:01

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 57  taksi durağı ve yazıhanelerinin sembolik açılışı ve anahtar dağıtım töreni Bilir takside gerçekleştirildi. Açılışa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, UKOME yetkilileri,  TUŞOF Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda taksici esnafı katıldı.

Saat 14.30 da Başkan Burhanettin Kocamazın sembolik açılışın yapılacağı bilir taksiye gelişi sırasında taksiciler tarafından alkışlarla karşılandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’nın günün anlamına yönelik birer konuşma yaptılar. İlk sözü alan ve zaman, zaman taksici esnafını duygulandıran ve dikkatle dinlenen konuşması şöyle .

“Bildiğiniz gibi , taksici esnafımız yıllardan bu yana, yazın sıcakta, kışın soğukta korunmasız bir şekilde, köşe başlarında yolcu beklemekteydi. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak geçmiş dönemde kabul ettiremediğimiz bu taksi durak ve yazıhaneleri projemizi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a da götürdük. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz  “taksi durakları” projemizi çok olumlu bulundu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi “UKOME” Daire Başkanlığıyla birlikte çalışılmasını istedi.

Bunun üzerine ben ve tüm görevlendirilen arkadaşlarım aylarca süren yoğun çalışmaları sonucunda ilk etapta Mersin’in 77 noktası belirlendi ve  Büyükşehir Belediyemizde   şu anda Mersin’in 57 noktasına burada örneğini gördüğünüz yazıhaneleri yaptırılmasını başlattı.  

Bundan sonraki süreçte yine UKOME ile birlikte bu duraklarda yönetmeliklere uygun ve müktesep hakka sahip plakaların tespiti çalışmaları yapıldı. Neticede başta Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve ekibi sayesinde bu noktaya gelindi. Bundan sonraki süreçte yazıhane sayının 100 rakamına ulaşmasına çalışılacak ve  şartları uygun olan arkadaşlarımızın duraksız kalmaması için gereken uğraş verilecektir.

Şimdi sizlerin önünde bizlere, Mersinimize yakışan modern durak ve yazıhaneleri kazandıran Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve tüm ekibine bu çalışmaya katkı veren arkadaşlarıma tüm taksici esnafım adına şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.

Mersin şoför esnafı büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “en asil duygunun insanıdır” ve kendisine yapılan iyilikleri de asla unutmaz. Yapımı tamamlanan duraklarınız sizlere ve Mersinimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Sarı’nın konuşmasından sonra son söz sahibi olarak Başkan Kocamaz’da yaptığı konuşmada 2014 Yılından bu yana Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak verilen hizmetlerden söz etti ve yapımı tamamlanan yazıhanelerle ilgili olarak şunları söyledi.

Mersin, gerçekten Cenab-ı Allahın özene-bezene yarattığı, biz kullarına burada oturun, barış içinde yaşayın, ürünlerin feyzinden, bereketinden faydalanın diye yarattığı özel bir bölge.

Mersin’li olmaktan Mersin’de yaşıyor olmaktan mutluyuz. Mersin, tarih boyunca birçok medeniyetin yaşadığı bir bölge olması da bundandır. Mersin kadim ve sıcak iklim kuşağında olan bir bölgedir. Bunun içinde birçok insanın  gelip yerleştiği kent olmuştur. Demokratik yapımız çok karışıkta olsa, bu kentin bir barış bir bir huzur, bir kardeşlik şehri olduğunu düşünüyor ve bir taraftan Mersin’de fiziki şartları iyileştirmeyi düşünürken tüm vatandaşlarımızı kucaklıyoruz.

Bu gün burada toplamda 77 olan ancak henüz 57 teslim edilen durakların teslim töreni için bir araya geldik. Bu durakları size hediye ediyoruz.  Şoförler Odamızla  birlikte aylardır bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bu duraklar başta sizin, cemiyetiniz, belediyemiz için hayırlı olacaktır.

Siz taksiciler Mersin’in hafızasınız. Mersinle ilk intiba sizden alınıyor. Siz Mersine ilk gelen insanlara rehberlik yapan insanlarsınız, bu yüzden sizlerim Mersin’i temsil etmesi çok önemlidir. Bunun için temsil kabiliyetinizi geliştirmek için çalışmalar yaptık, yapacağız. Talebimiz, diyaloglarınızı medeni ölçüler içinde olsun. Bize şikâyet gelmesin. Özellikle Dolmuşlardan çok şikâyet alıyoruz. Buda bizi üzüyor.  Direksiyon kırmaları, kaba davranışlardan, kılık kıyafetlerinden çok şikâyet alıyoruz. Müşteri veli nimetinizdir. Evinize ekmeği müşteri sayesinde götüreceksiniz.  Ona en iyi ve hoşgörü ile davranacaksınız. Sizden isteğimiz barışı birlikte sağlayınız, barış ve kardeşlik içinde yaşamayı bizden sonraki nesillerede bırakalım.

Duraklarınız hayırlı uğurlu olsun diyorum. Şoförler Odası Başkanınız isteklerde bulundu ve dediği gibi göç gide gide düzelecektir.. Önemli olan bir yerden başlamaktı, biz bir yerden başladık inşallah her şey daha güzel olacaktır” dedi.     

Konuşmalardan sonra Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı “Mersin taksici esnafına yaptığı katkılardan dolayı Başkan Burhanettin Kocamaz’!a bir teşekkür plaketi sundu ve başkan Kocamaz’da bu teşekküre teşekkürle karşılık verdi.

 Bilir takside gerçekleştirilen taksi yazıhanelerinin sembolik açılış ve anahtar teslimi  Töreni Başkan Burhanettin Kocamaz, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’nın, birlikte kestikleri kurdeleden sonra “hayırlı uğurlu olsun “ dilekleriyle son buldu.

   
Paylaş :
Etiketler :  mersin taksi durakları, taksi durakları açılış



İÇERİK ARA
 
  


VİDEO TANITIM



HAVA DURUMU

..


KARAYOLLARI DURUMU



GÜNLÜK GAZETELER



SON DUYURULAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




   
     
 
Mersin
Kamyoncular, Kamyonetçİler, Otobüsçüler,
Otomobİlcİler ve Şoförler Esnaf Odası
Resmi Web Sitesi


Adres :
Barış Mahallesi, Bahçeler Cad. 4530 Sok. No:2 33010 Akdeniz/MERSİN

Telefon :
0 324 337 33 66 | Fax : 0 324 337 34 31

E-Mail :
bilgi@mersinsoforlerodasi.org.tr

Web :
www.mersinsoforlerodasi.org.tr

 

  Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA