Taksicilere çalışacakları yeni durakları anlatıldı…

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel SARI ve Başkan Yardımcısı Yusuf YAZICI taksicilere yeni durakları anlattılar. Taksicilerin zam talepleri de oylama sonucu ret edildi.

Tarih : 8 Kasım 2017 Çarşamba 09:11

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Eğitim salonunda yapılan toplantıya çok sayıda taksici esnafı katıldı. Başkan Veysel SARI’nın yaptığı açılış ve kısa bilgilendirme konuşmasından sonra Oda yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Yusuf YAZICI  Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığı ile başlatılan 77 + 23 yeni taksi duraklarının  yapılışıyla ilgili çalışma ve gelinen noktayı aşamaları ile anlattı ve bu duraklar da çalışma hakkının sadece ve sadece UKOME kararından geçen plakalara ait olacağını belirtti.

Başkan Veysel SARI daha sonra taksicilere yeni durakların tahsisi ve sürdürülen çalışmaları anlattı ve şunları söyledi.

“Gelişen ve önemli bir turizm kenti olan Mersin’de taksici esnafının daha modern ve çağdaş koşullarda bir çalışma ortamı içinde olması gerektiğine dair düşüncemiz ne yazık ki geçtiğimiz dönemdeki belediye başkanımıza kabul ettirememiştik. Aradan geçen iki yıldan sonra aynı projemizin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin KOCAMAZ tarafından kabul gördü ve bu konuda yurt dışında bile yapılan uygulamaları bile gidip birlikte inceleme imkanı bulduk. Bu çalışmalar ışığında bugün birçoğu yerlerine konulan yeni durakların yapımını da Büyükşehir Belediyemiz üstlenmiş ve kendi bünyelerinde oluşturulan bir ekiplede duraklarda çalışacak plakalar belirlenmiştir” dedi.

KİMSE AÇIKTA KALMAYACAK

Yeni taksi durakları ve duraklarda nasıl hak sahibi olacağını anlatan Başkan Veysel SARI duraksız taksicilerin “biz ne olacağız” sorusuna işe şu cevabı verdi.

“UKOME ile görüşmelerimiz sonucu 79 adet taksi durağı yeri belirlendi ve bu durakların çoğunada yazıhaneler monte edilmiş durumdadır. Başkan yardımcım Yusuf YAZICI arkadaşımın da ifade ettiği gibi Mersin’e modern taksi duraklarının yapılacağını duyarak Mersin’e gelen birçok kişiye plakasız durak yerleri ve durak harici plaka satışları yapılarak haksız kazanç elde edenler ve bunların mağdur ettiği kişiler oldu. UKOME’nin çıkarmış olduğu Yönetmelikte kimlerin taksicilik yapabileceği ve taksi plakalarının nasıl el değiştirileceği belirlemiş olup,buna rağmen duraksız kalacaklar için 79 olarak belirlenen durak sayısını 100’e çıkararak duraksız taksici kalmamasına çalışacağız.

TAKSİ ÜCRETİNE ZAM İSTEĞİ ÇOĞUNLUKLA RET EDİLDİ.

Toplantının diğer bir konusu ise bir gurup taksicinin talepleri oldu.  Başkan Veysel SARI zam talebinde bulunan taksicilere yaptığı konuşmada  “ Mersin önemli bir işçi ve emeklilerin çoğunlukta olduğu bir kenttir. Ve, halkımız büyük bir kesimi ise  geçim zorluğu içindedir. Mersin’de  gelişmiş bir sanayi ve turizmde de beklentilerin altında bir potansiye sahip olduğu için arz talep dengesi uyumlu değidir. Bu nedenle bugünkü ücretle yetinmeyenler zamdan sonra müşteri bulmakta kesinlikle zorluk çekecektir. Bunun içinde bir gurup arkadaşımızın  “taksi ücretlerine zam yapılsın taleplerini doğru bulmuyorum” dedi.

Başkan Veysel Sarı’nın önerisi ile yapılan oylamada büyük bir ekseriyetle taksi ücretlerine zam yapılmaması ve 3+3 lira olan ücretin  uygulanmasına devam kararı alındı.