ANASAYFA    |    BİLGİ EDİNME    |    İLETİŞİM    

 
12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.   

 
BAŞKAN SARI BU KEZDE “T” PLAKALARIN SATIŞI KONUSUNDA UYARI YAPTI…
 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası (TŞOF) yönetim kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, taksicilik yasası kuralları olan ve bir kent için en önemli bir iş dalı olduğu içinde her kişinin taksicilik yapamayacağını belirterek bir kez daha taksi plakalarının satışı ve alımı konusunda uyarılarda bulundu.

 

Tarih : 11 Ekim 2017 Çarşamba 08:52

“Mersin Şoförler ve Otomobilciler odası önceki gün yayınladığı bir bülten ile, Yeni taksi duraklarının yapılıp taksici esnafına tahsis edilmesine sayılı günler kala bazı “uyanık” tabir ettiğimiz kişiler yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak, çalıştıkları durakta kendilerini yetkili hak sahibi gösterip duraksız taksicilere büyük paralar karşılığında duraklarında çalışma hakkı verdikleri öğrenilmiş ve bu tür yasa dışı işlere başvuran kişileri de uyarmıştı.

Başkan Veysel Sarı’nın önceki uyarısında konu olan, kural dışı “duraklara kayıt” olayının bir başka benzeri olan “T” plakaların geçerliliği olmayan yöntemlerle alınıp- satılmasıyla ilgili açıklaması da şöyle:

“Yukarıda belirttiğim olayın bir başka benzeri olan “T” plakalı ticari araçların veyasadece plakalarının satışı hakkında odamıza iletilen şikâyetler yaptığımız soruşturmalar sonunda doğru olduğu anlaşılmıştır.

“Bir kez daha belirtiyorum. Duraklar taksi sahibine değil, sadece “T” plakalara tahsislidir. Bu tahsis ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca yapılmaktadır.

Buna rağmen, “uyanık”bazı ticari taksi sahipleri bu kuralı bilmelerine rağmen, haklarını taksicilik yapmak isteyen, kurallardan bir haber ve saf gördükleri kişilere plakasız devretmeye teşebbüs etmekte oldukları bunun içinde büyük para talep ettikleri öğrenilmiştir.

Bu nedenle tüm taksicilerimizi ve bir “T” plakalı taksi alarak taksicilik yapmak isteyenlere “Ticari araç sahibi “ olmanın bir takım kurallara bağlı olduğunu hatırlatmakta fayda olacağını düşünüyorum.

Unutulmasın. Durak hakkı, ticari taksi plakasına aittir. Plaka el değiştirse bile yeni bir araçla aynı durakta çalışma hakkına sahiptir. Duraktaki plakasını devreden/satan kişi, devrettiği plakasının kayıtlı bulunduğu durak üzerinde hiçbir hak iddia edemez. Durak üzerindeki tüm haklarını da plakası ile birlikte devretmiş/satmış sayılır.

Ancak durakta çalışan araç sayıları göz önüne alınarak plaka sahibinin onayı alınmak kaydı ile durakta çalışmak istemez ise, Şoförler Odasının yazılı görüşü alınarak konu UKOME Genel Kurulunda değerlendirilir” dedi.

Başkan Veysel Sarı, her önüne gelenin taksicilik yapamayacağını da hatırlatarak, ticari taksi plakası veya “T” plakalı araç alacak olan kişilerden Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığınca aranan şartları şöyle sıraladı:

1) T. C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı veya vatandaşlık haklarını gösterir belge,

2) En az B sınıfı T.C. Sürücü Belgesi,

3) 5237 sayılı kanunun 103, 104, 109, 188, 190, 191, 227 ve 5326 sayılı kanunun35. maddelerinden affa uğramış olsalar bile hüküm giymemiş olduğunu belirten Adli Sicil Kaydı,

4) Müracaat tarihi itibari ile Çalışmak istediği Mersin Merkez İlçe sınırları veya diğer İlçe sınırları içerisinde kesintisiz 1 ( bir ) yıl ikamet ettiğini gösterir belge.

5) Noterden Taahhütname ( başka geçim kaynağı olmadığını tek geçim kaynağının şoförlük olduğunu, veraset yolu ile geçenler hariç)

6) Belediye Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’na Ticari Taşıt Tahsis Bedeli’nin yatırıldığına dair makbuz,

7) Araç veya plaka sicil dosyasında "satılamaz", "rehinli" vb. kayıt varsa bunun kaldırıldığına dair ilgili kurumdan alınacak yazı,

8) Vukuatlı nüfus kaydı örneği Ticari plakayı alan kişi adına tahsis belgesinin imzalandığı tarihten itibaren 180 (yüz seksen) gün süresi boyunca ikinci bir tahsis belgesi düzenlenemez. Plaka araçtan ayrı olarak alınmış ise plakanın araçtan çekildiği gün itibariyle 180 (yüz seksen) gün içerisinde bu yönetmelik hükümlerinde bulunan şartlara uygun bir araca ticari plakayı tescil ettirmek zorundadır. Plakasını tescil ettirmeyenler UKOME Genel Kurulunca değerlendirilerek iptal edilir

   
Paylaş :
Etiketler :  



İÇERİK ARA
 
  


VİDEO TANITIM



HAVA DURUMU

..


KARAYOLLARI DURUMU



GÜNLÜK GAZETELER



SON DUYURULAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




   
     
 
Mersin
Kamyoncular, Kamyonetçİler, Otobüsçüler,
Otomobİlcİler ve Şoförler Esnaf Odası
Resmi Web Sitesi


Adres :
Barış Mahallesi, Bahçeler Cad. 4530 Sok. No:2 33010 Akdeniz/MERSİN

Telefon :
0 324 337 33 66 | Fax : 0 324 337 34 31

E-Mail :
bilgi@mersinsoforlerodasi.org.tr

Web :
www.mersinsoforlerodasi.org.tr

 

  Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA