12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.

Mersin Şoförler Odası Ukome’de Tüm Taşımacılık Sektörünün Temsilcisidir

Mersin Minibüsçüler Odasının bir yerel gazetede yer alan açıklamasında Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mersin ulaşımıyla ilgili olarak aldığı kararlarla ilgili olarak haklarının savunulmadığını iddia ederek “Mersin Şoförler Odasını “UKOME temsilci olarak tanımadığını ve yönetimini de tuzu kuru” olarak nitelendiren ifadelerine karşın, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu da bir açıklama yaptı.

Tarih : 22 Mayıs 2017 Pazartesi 19:14

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

“Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve UKOME’DE yapılan, Mersin’in ulaşım sorunlarının çözümüne yönelik tüm toplantı ve çalışmalarına katılarak sektörümüzün hak ve menfaatleri konusunda Minibüsçü, otobüsçü, kamyoncu, taksici ve servisçiler arasında ayırım yapmadan alınacak kararlar karşısında duruş sergileyen ve etkin çalışmalar yapan bir meslek örgütüdür”. Minibüsçüler Odasının hakikatlerden uzak yapılan bu tür bilinçsiz açıklamalar ise Mersin Şoförler Odasının UKOME’de ki özverili çalışmalarımızı kesinlikle etkilemeyecektir. UKOME’ DE bizi kendilerinin temsilcisi olarak tanımadığını belirten minibüsçüler oda başkanının bizi tanımaması ise zerre kadar önemli değildir. Buna rağmen, Mersin merkezinde çalışan tüm kooperatif başkan ve üyeleri başımızın tacıdır, bizlerinde çok  değer verdiği saygın kişileridir.

Ancak merak ederek sormak istiyorum. Mersin şoförler Odasını UKOME’ DE temsilci olarak tanımadıkları söyleyen kişinin, UKOME kararında yer almayan şahsi ve yandaşlarına dönük taksi durağı talebi  desteklenmiş olsaydı, acaba bizim hakkımızda yine aynı şeyleri  düşünecek miydi ?. Bazı nezaket dışı ithamlarda bulunanlar şunu çok iyi bilinmelidir’ki; Mersin Şoförler ve Otomobilciler odası olarak üyelerimizin çıkarı dışında şahsi çıkar peşinde olmadık, olanlara da fırsat vermedik”.Bu konuda verilmeyecek hesabımızda yoktur.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler odası yönetim kurulunun konuyla ilgili açıklaması şöyle sürdü.

“Her ay 9 ilçede yapılan ve bazı kişilerce takdir etmelerini veya eleştirilerini düşünmeksizin tüm toplantılara katılarak Minibüsçü, otobüsçü, kamyoncu, taksici ve servis araçlarıyla ilgili olarak alınacak tüm uygulama ve kararlarda esnafımızın hak ve menfaatlerinin korunması için verdiğimiz mücadelemiz süreceğinden hiçbir arkadaşımızın endişesi olmamalıdır. Bizim hiçbir şey yapmadığımızı düşünenlerin, bilgi ve mantıktan uzak düşünceleri ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ve UKOME’de elimizi zayıflatmaktan başka bir işede yaramaz.

“Kerameti kendinden menkul” kişilerin bilgiden yoksun ve varsayıma dayalı düşüncelerle bizi haksızca eleştirenler, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasının UKOME’de 31 Temsilciden birisi olduğu bilgisine bile sahip olmadıkları anlaşılmaktadır.  Hâlbu ki; Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasının “Mersin Ulaşım Master Planı” kapsamında “4 Minibüs’e karşın bir otobüs” projesine de şiddetle karşı çıkarak, bu olsa, olsa 1 minibüs’e karşı bir otobüs şeklinde gerçekleşmelidir diyerek tepki göstermiş, bu tepkimizse Mersindeki bazı minibüs kooperatif başkanlarının bulunduğu toplantıda yaşanmıştır. Buna rağmen, minibüsçüler odası başkanının Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasını UKOME’ DE temsilci olarak tanımadığını, yönetimini de “tuzu kuru” olarak nitelendirmesi amiyane ve  diyaloktan uzak, tartışmayı hedefleyen talihsiz bir açıklamadır.

AMAÇ BAĞCIYI DÖVMEK OLMAMALI…

Şu iyi bilinmelidir ki: Büyürken ulaşımla ilgili bir takım projelerin hayata geçirilmesi de kaçınılmaz olan Mersin gibi bir kentte, sorunların çözümünü sağlayacak olan Büyükşehir belediyesinin iyi niyetiyle dikkat çeken Başkanı  sayın Burhanerttin Kocamaz’ı da hedef alan ;

“KOCAMAZ MİNİBÜSÇÜ ESNAFINA KARŞI DÜŞMANLIK     YAPIYOR”

“BAŞKAN GELDİĞİ GÜNDEN BERİDİR MİNİBÜSÇÜ ESNAFINI AĞZINA ALMIŞ ÇİĞNİYOR” .

“TRAFİK BAHANE EDİLEREK EKMEĞİMİZE EL UZATILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Şeklinde yapılan açıklamaların minibüsçüler odasının sorunların çözümüne hizmet etmeyeceği de bir gerçektir.

Halbu ki. :Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz kendisine mantıklı projelerle gelenlere karşı çok olumlu yaklaşımlarda bulunduğunu Mersin’li taksici esnafımızın durak sorununun çözümünde gördük ve yaşadık. Taksici esnafımızın da UKOME’ deki temsilcisi olan Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasının UKOME’ YE sunduğu proje, üzerinde günlerce süren çalışmalar sonuç vermiş ve Mersin’li 1583 taksici esnafımız için 77 adet modern durağında yapımına başlanmıştır.

Tüm bu haksız eleştirilere rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2030 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği, kentin giderek büyük sorunu haline gelen ulaşım sorununun çözümüne yönelik Master Planı ve  UKOME toplantılarında tüm toplu taşıma kooperatifleri ve tüm şoför esnafının temsilcisi olarak katılarak sergilediğimiz kararlı duruşumuzu tüm olumsuz eleştirilere rağmen devam ettireceğiz”.

Bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz. Çok iyi bilinmelidir ki ; Toplu taşıma sektörünün UKOME deki temsilcisi olan Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasını hiç kimse kendi ve bir takım yandaş kişilerin çıkarları için kullanamaz ve kullanamayacaktır. Bu konularda da kimseye verilmeyecek hesabımız yoktur ve kötü sözlerde sahibine aittir.

Etiketler :  mersin şoförler odası, ukome, veysel sarı

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA