ANASAYFA    |    BİLGİ EDİNME    |    İLETİŞİM    

 
12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.   

 
Başkan Kocamaz Taksicilerle Buluştu
 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de hizmet veren taksici esnafıyla bir araya geldi.

 

Tarih : 3 Mart 2017 Cuma 18:34

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de hizmet veren taksici esnafıyla bir araya geldi. Başkan Kocamaz, burada yaptığı konuşmada “Mersin kurallar şehri olacak” derken, taksicilik sektörüne can verecek düzenlemeleri anlattı.

Alkışlar ve çiçeklerle karşılandı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de görev yapan yaklaşık 500 taksici esnafıyla Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Çiçeklerle karşılanan ve alkışlar eşliğinde toplantının yapılacağı salona giren Başkan Kocamaz’a Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı da eşlik etti.

Başkan Kocamaz; “Mersin bir gemi ve hepimiz yolcuyuz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, birliktelik vurgusu yaparak başladığı konuşmasında, “Mersin bir gemi ve hepimiz de bu geminin yolcularıyız. Mersin’i barış ve kardeşlik içerisinde hedeflediğimiz noktaya götürmek boynumuzun borcu. Mersin, tarihin derinliklerinden günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir cazibe merkezi. Allah’ın yeryüzünde özene bezene yarattığı cennetin yeryüzü şubesidir Mersin. Burada yaşıyor olmaktan ve bu güzellikleri paylaşıyor olmaktan dolayı hepimiz çok mutlu ve bir o kadar da şanslıyız. Bunun kıymetini bilmek zorundayız. İnsanların kökeni, inancı, rengi farklı olabilir. Ama hepimiz bu topraklarda beraber yaşıyoruz ve birbirimizin eksiğini tamamlıyoruz. Dolayısıyla herkes birbirine muhtaç. O yüzden biz Mersin’de barış ve hoşgörü içinde birlikte yaşamak durumundayız. Herkesin bir tek amacı var vatandaşa hizmet üretebilmek. Hizmetin kim tarafından yapıldığı önemli değil. Önemli olan yapılmış olması. O yüzden yapılan her iş Mersin için önemli. Geçmişten bu yana bu kentte taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun” dedi.

“Mersin’de ilk intiba sizinle oluşuyor”

Mersin’in her geçen gün biraz daha geliştiğine dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Bizim anlayışımızda hizmette seviye ve sınır yok. Her gün çıtayı biraz daha yükselterek kentimizi insanlarımızın layık olduğu noktaya hep birlikte getireceğiz. Allah ömür verdikçe, nefesimiz sürdükçe bu kente ve bu kentte yaşayan insanlara hizmet vermeye devam edeceğiz. Herkesin de kendisine göre sorunları var. Çözümde ise biz taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız. 2014’te ‘Mersin Büyük Şehir olacak’ iddiasıyla yola çıktık. Bu tabelanın içini doldurmak da Allah’ın izni, sizlerin duasıyla bizlere nasip olacak. Bizim görevimiz bütün Mersinlilerin olduğu kadar siz taksicilerimizin de sıkıntılarını asgariye indirmek. Çünkü Mersin’e dışarıdan gelenler ilk önce taksici ya da dolmuşçuyla karşılaşır, kentle ilgili intiba orada başlar. Şoförler ne kadar nezaketliyse, o intiba misafirin gözüne yerleşir. Taksicilerimize büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

Kent trafiğini olumsuz etkileyen araçlar ile ilgili konuşan Başkan Kocamaz, dolmuşları otobüse çevirmek istediklerini belirterek, “1996 yılında alınan plakalardan 760 tanesi aktif olarak görev yapıyor. Bu bin 582 plakayı nasıl aldılar bilmiyorum. Bu kadar büyümesine rağmen bunun yarısı bile Mersin için fazla durumda. Bu sayıyla ilgili de bir karar alıp fazlaları gerekirse ilçelere dağıtacağız. Şehir içerisinde bin 400’ün üzerinde dolmuş, 700’ün üzerinde taksi dolaşıyor. Bu kadar fazla araç da trafiği felç olmaya doğru götürüyor. O yüzden özellikle dolmuşları otobüse çevirerek azaltma yönüne gitmemiz lazım. Bu kenti hep birlikte düşünmek zorundayız. Şu anda 63 tane durak var. Arkadaşlarımız bunu yeniden düzenliyor ve 77’ye çıkarıyor. Bunlardan 25 tanesi Akdeniz, 11 tanesi Toroslar, 13 tanesi Mezitli ve 28 tanesi de Yenişehir ilçesinde olacak. Ayrıca Tarsus ilçesinde de 13 tane durak var” bilgisini paylaştı.

“Eğri kaynamış kemiği yeniden kıracağız”

Mersin’deki en büyük sıkıntının kuralsızlığın kural haline gelmesi olduğuna değinen ve rantı bitirerek ekspres durakları hayata geçireceklerini anlatan Başkan Kocamaz, “Birileri kendini herkesten akıllı görmüş. Yeni tesis Mersin’de yapılır yapılmaz gidip orayı ele geçirmiş ve yetkileri olmadan insanlardan para toplamaya başlamış. Mersin kurallar şehri olacak. Bu memleket kimsenin babasının çiftliği değil. Kemik eğri kaynamış ve bu kemiği kırıp yeniden düzelteceğiz. Kuralsızlığın olduğu yerde anarşi olur, şu anda olduğu gibi birileri işgalci olur ve başkalarından para toplamaya başlar. Bu haksızlığın önüne geçeceğiz. Ekspres duraklar hayata geçireceğiz ve kimseye rant kapısı yaptırmayacağız. Bununla ilgili çalışmayı hemen başlatıyoruz. Bu durakların tamamının ihalesine çıktık. Tamamlayıp anahtarını taksicilere teslim edeceğiz. Mademki birlikte yaşıyoruz, birlikte yöneteceğiz. Hiç kimse, Burhanettin Kocamaz dahi olsa kurallar dışında kenti yönetmeye kalkmayacak. Onun için bizi izlemeye devam edin. Allah’ın izniyle kimsenin hakkını kimseye gasp ettirmeyiz. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Zaman her şeyin ilacı. Herkes yaptığımız düzenlemelerin etkisini görecek ve herkes bizi daha iyi tanıyacak. Herkes kurallara, yasalara uyduğu sürece de bu kent barış ve kardeşlik şehri olacak, kimsenin ağız tadı bozulmayacak” şeklinde konuştu.

   
Paylaş :
Etiketler :  burhanettin kocamaz, mersin taksiciler, veysel sarı



İÇERİK ARA
 
  


VİDEO TANITIM



HAVA DURUMU

..


KARAYOLLARI DURUMU



GÜNLÜK GAZETELER



SON DUYURULAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




   
     
 
Mersin
Kamyoncular, Kamyonetçİler, Otobüsçüler,
Otomobİlcİler ve Şoförler Esnaf Odası
Resmi Web Sitesi


Adres :
Barış Mahallesi, Bahçeler Cad. 4530 Sok. No:2 33010 Akdeniz/MERSİN

Telefon :
0 324 337 33 66 | Fax : 0 324 337 34 31

E-Mail :
bilgi@mersinsoforlerodasi.org.tr

Web :
www.mersinsoforlerodasi.org.tr

 

  Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA