12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.

Başkan Veysel Sarı taksicilerin zam talebini görüştü

Mersin’li bir gurup taksici esnafının zaman, zaman odaya yansıttıkları “zam yapılsın” taleplerini görüşmek üzere taksi durağı temsilcileri Mersin Şoförler ve otomobilciler Odasında Başkan Veysel Sarı ile bir araya geldi.

Tarih : 13 Şubat 2017 Pazartesi 18:29

Çok sayıda taksi durağı temsilcisinin katıldığı toplantıda Başkan Veysel Sarı, talep edilen zam konusunu taksicilerin fikirlerine başvurdu.

Emekli ve işçi kenti olarak adlandırılan Mersin’de yaşayanların sosyal ve ekonomik durumlarının değerlendirilmesi sonucunda çok sayıdaki taksici, yapılacak zamdan sonra günlük gelirlerinde önemli düşüşler olacağı düşüncesiyle “zam yapılmamasının doğru olmayacağı” görüşünde olduklarını belirterek zam taleplerini geri çektiler.

Azınlıkta kalan bir gurup taksici ise, sadece taksimetre açılışına 25-50 kuruş gibi bir artışı önerirken, başkan Veysel sarı’da “bazı illerde sürdürülen çalışmaların sonuçları elde ettikten sonra yapılacak kapsamlı bir başka toplantıda zam konusunun karara bağlanabileceğini” belirtti..

KORSAN TAKSİLERLR MÜCADELE

Taksicilerle yapılan toplantının bir diğer önemli konusu ise “korsan taksiler” oldu.

Başkan Veysel Sarı, korsan duraklar, korsan taksiler konusunda büyük mücadele içinde olduklarını, konuyu sık, sık gündemlerine aldıklarını belirterek şunları söyledi.

“Türkiye’nin birçok kentinde, kurulan şirketlerle mobil VIP taksi  sistemiyle taksici esnafının emeğini çalmaktadır. Mersin’de bazı turistik oteller bünyesinde de böyle uygulamalar olduğu bilgisi alınmaktadır Bununla etkili bir mücadele stratejisi geliştirmek üzereyiz. Ve bu konudaki sorun, Mersin Büyükşehir Belediyesiyle birlikte başlatıp sonlandırdığımız yeni taksi duraklarının önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olması ile Mersin’de taksicilik günümüzün koşullarına uygun ve daha iyi yapılır hale gelecektir” dedi.

TAKSICI “EN ASİL DUYGUNUN İNSANI” OLMAK ZORUNDADIR…

Başkan Veysel Sarı; Taksicilerin zam, yeni durak ve korsan taksiler konusundaki şikâyetlerini dinleyip cevaplandırdıktan sonra , “belki bunlardan daha önemli bir konu ise taksici esnafımızın halka güven telkin edecek davranış biçimidir.

Sizlerinde bildiği gibi, bazı taksicilerimizim müşterisiyle yaşadıkları ve gelen şikâyetler, “eğitim” konusunun her geçen gün daha önemli hale geldiğini ortaya koymaktadır.

Bu nedenle, taksici büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, “ŞOFÖR EN ASİL DUYGULARIN İNSANI” olmalıdır.

Çünkü, taksici esnafı bir kentin sosyal ve kültürel yapısını ortaya koyan en önemli kişisidir. Kentimize ilk kez gelen yerli veya yabancı bir konuğun karşılaşıp muhatap olduğu ilk kişi ise taksicidir. O nedenle, taksici esnafımız tertemiz kılık kıyafetiyle, konuşma tarzı ile Mersin hakkında ilk intiba’a olmalıdır. Onun içinde önümüzdeki süreçte Mersin’li taksici esnafımız guruplar halinde “iyi bir taksici nasıl olunur” eğitimine alınacaktır. Bu konuyu yadırgamayınız. Çünkü Mersin halkı her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır”” dedi…

Etiketler :  mersin taksiciler, zam görüşmesi, veysel sarı

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA