12:56   BAŞKAN SARI’DAN SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ BİR UYARI…    09:38       11:02       16:57   ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZI MERSİN’DE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUM.    19:01   BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…    11:48       09:34       12:07   BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN ÖNEMLİ BİR UYARI."OKULLAR AÇILIYOR LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM"     09:36       19:01       20:20   VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN’A HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ.    11:42   BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ KONUSUNDA UYARDI.    10:49   BAŞKAN VEYSEL SARI TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI    21:30   BAŞKAN VEYSEL SARI JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YILINI KUTLADI    12:11   BAŞKAN VEYSEL SARI 4.KEZ TŞOF YÖNETİMİNDE    17:11   TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK    09:43   MERSİN ESNAFI TALAT DİNÇER DEDİ    09:30   BAŞKAN VEYSEL SARI MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ    12:18       10:33    BAŞKAN VEYSEL SARI’DAN POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA.

Tüm sürücülere çağrı “Ambulansa yol ver”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu işbirliği ile Türkiye genelinde başlatılan “ambulansa yol veryardımcı ol” kapmayası nedeniyle Mersin’li şoför esnafına çağrıda bulundu.

Tarih : 31 Mayıs 2017 Çarşamba 00:13

Başkan Veysel Sarı, İlgili tüm kurum ve okulların dadahil edildiği kampanya nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Bilindiği gibi ambulanslara,can kurtarma görevi yapmalarından dolayı eskiden “cankurtaran” denilmekteydi.

Sirenleri çalan bir ambulansa yol vermemek ise tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlık suçu sayılmakta ayrıca ağır para cezası da uygulanmaktadır.

Bu nedenle, ambulanslar can kurtarma görevlerinden dolayı Dünya’nın tüm ülkelerinde trafikte geçiş üstünlüğünde 1. Sıradadır. Malımızı kurtarmaya gittiği içinde itfaiye 2. asayiş görevine gittiği içinde güvenlik güçlerinin araçları 3. geçiş üstünlüğüne sahiptirler.

Bunun tüm sürücüler tarafından bilinmesine rağmen yaptığımız gözlemlerde birçok sürücü trafik kuralı gereği aracını sağa çekip ambulans veya diğer geçiş üstünlüğüne sahip araçlara yol vermek yerine adeta bu araçların önünde yarışırcasına hız yapmaktadırlar.

Ancak, yol vermediğimiz o ambulansta bir yakınımızı hastaneye yetiştirilmek için yol isteyebileceğini empati yaparak anlamaya çalışalım” dedi ve bu konuyla ilgili tüm şoför esnafına SMSmesajı da gönderdi.

Başkan Veysel Sarı imzası ile tüm şoför esnafına gönderilen SMS mesajının içeriği ise şöyle;

Değerli Meslektaşlarım,

Her geçen gün artan araç sayısı, yollarımızda sıkça yaşanan bakım-   onarım çalışmaları ve sokaklarımızın yetersizliğine bazı sürücülerin duyarsızlığı da eklenince,  tek amacı taşıdığı hastayı en seri şekilde hastaneye yetiştirmek olan ambulanslarımızın geçiş üstünlüğüne riayet edilmediği gözlenmektedir.

Bu yüzden, her yıl yüzlerce insanımız maalesef hastanelere yetiştirilmeden ambulans içinde yaşamlarını yitirmektedir. Sirenleri çalan bir ambulansa yol vermemenin bir insanlık suçu olduğunu unutmayınız.

Bu nedenle; sizlerden yol vermenizi isteyen o ambulansta bir yakınınızın da olabileceğini varsayarak, trafikte ambulanslara lütfen öncelik tanıyınız, yardımcı olunuz. Saygılarımla…

Etiketler :  şoförler odası mersin, ambulansa yol ver

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası | Resmi Web Sitesi | mersinsoforlerodasi.org.tr Copyright © 2017-2024 Tüm hakları saklıdır. URA MEDYA